Dr. Kuklis Eszter

Orvos-természetgyógyász, Health Trainer

 

Nagy álmom, hogy egyszer eljussunk arra a szintre, ahol a betegségek megelőzése legalább akkora súlyt kap, mint a gyógyításuk.

Tehát ne csak akkor forduljunk az orvoshoz, terapeutához, amikor már nagyon nagy a baj, hanem fogadjuk meg amire a szakember figyelmeztet, és ha kell, változtassunk az életmódunkon.

A betegségek összefüggenek az életmóddal. Az egészség megőrzésének vagy esetleges visszaszerzésének elválaszthatatlan része a helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a megfelelő stresszkezelés.

A szervezetben lerakódó salakanyagok gátolják az immunrendszer működését. Az immunitás egyik fő terepe a belek körüli nyirokrendszer, ezért a hatékony immunműködés elengedhetetlen feltétele a szervezet megtisztítása, az egészséges bélflóra.

A krónikus betegségek jó része megelőzhető lenne, ha időben felfigyelnénk az intő jelekre. A helyes táplálkozás és a megfelelő életmód személyre szabott kialakításával a legtöbb esetben meg lehet előzni, de legalább is le lehet lassítani a súlyosabb betegségek kialakulását. Meggyőződésem az is, hogy a helyes testsúly elérése és megtartása hosszú távon, a divatdiétákkal szemben, a személyre szabott helyes táplálkozási szokások kialakításával biztosítható a rendszeres testmozgással és stresszkezeléssel karöltve.

Pácienseimnek komplex gyógyító-regeneráló programokat állítok össze étrendi javaslatokkal kiegészítve. Ráadásul egy-egy betegség hátterében mindig érdekelnek a lelki történések is, igyekszem ezeket is kideríteni.

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem elvégzését követően fül-orr-gégészként kezdtem pályámat.

A gyermekeimmel otthon töltött évek alatt ismerkedtem meg a természetes gyógymódokkal és a homeopátiával.

Jelenleg a Quintess Tudásközpontban életmód program vezetőként valamint önálló magánrendelésemen dolgozom.

Emellett tanítok, újságcikkeket írok, továbbá prevenciós- és életmód programokat menedzselek, és persze folyamatosan tanulok, bővítem az ismereteimet.