Szolgáltatások

Tanácsadás és prevenció, valamint kezelések és terápiás programok
A betegségek összefüggenek az életmóddal. Az egészség megőrzésének vagy esetleges visszaszerzésének elválaszthatatlan része a helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a megfelelő stresszkezelés.

Állapotfelmérés, tanácsadás, prevenció

Mikroszkópos vércsepp analízis

Az élő vércsepp analízise újfajta mikroszkópos módszer. Az Enderlein-féle mikroszkópos vércseppanalízis során a speciális megvilágítási technika sötét látóteret hoz létre, amiben a friss vércsepp festés nélkül is kiválóan vizsgálható, tehát élő marad. Olyan alkotórészek is láthatóvá válnak, amelyek a hagyományos megvilágítással nem észlelhetőek.

Táplálkozási- és életmód tanácsadás

A betegségek összefüggenek az életmóddal.  A sikeres kezelésnek  elválaszthatatlan része a helyes táplálkozás, a megfelelő testmozgás és a lelki egyensúly.

Prevenciós stratégiák

A krónikus betegségek jó része megelőzhető lenne, ha időben felfigyelnénk az intő jelekre. A helyes táplálkozás és a megfelelő életmód személyre szabott kialakításával a legtöbb esetben meg lehet előzni, de legalább is le lehet lassítani a súlyosabb betegségek kialakulását.

Speciális diéták, tisztítókúrák

Amint a természet is megújul rendszeresen, úgy nem árt a „saját házunk táján” is némi felújítást végezni időnként. Ne álljunk meg azonban a lakás nagytakarításánál, szánjunk legalább ennyi figyelmet szervezetünk megtisztítására és regenerálására is.

Böjtkúrák

A betegségek megelőzésére és kezelésére szolgáló böjtöt a gyógyításban már az egyiptomiak és Hippokratész is ismerték, és gyakran alkalmazták. A böjt a szilárd, komolyabb emésztést igénylő táplálékbevitel átmeneti felfüggesztése. Sohasem jár éhezéssel, koplalással.

Fitoterápia, étrend-kiegészítők személyre szabottan

A fitoterápia is a holisztikus gyógymódok körébe tartozik. A gyógynövény kezelés hatására a kóros folyamatok helyreállítását végző öngyógyító mechanizmusok, szabályozási folyamatok indulnak be, illetve erősödnek fel. A természetes eredetű anyagok éppen ezért kevésbé terhelik meg a szervezetet. Az étrend-kiegészítők megválasztásánál figyelembe kell venni az adott problémán kívül az egyéni fogékonyságot és az alkati tényezőket.

Homeopátia

A homeopátiás gyógyszerek által a szervezettel közölt információ hatására az öngyógyító mechanizmusok működésbe lépnek. A gyógyítás azonban nem csak egy adott tünetre vagy szervre irányul, hanem a teljes testi-lelki-szellemi harmónia helyreállítására törekszik, és az esetleges elkövetkezendő betegség megelőzésére is szolgál.

Schüssler-terápia

Az ásványi sók hiánya számos betegség kialakulásához vezethet. Schüssler német orvos terápiás rendszerében 12 szöveti sót használ, amelyek úgy működnek, mint egy építkezésen az építésvezető: megmutatják, hogy minek hova kell beépülnie ahhoz, hogy visszanyerjük egészségünket.

Kezelések, terápiás programok

Testsúlycsökkentés

Meggyőződésem, hogy a helyes testsúly elérése és megtartása hosszú távon, a divatdiétákkal szemben, a személyre szabott helyes táplálkozási szokások kialakításával biztosítható. Természetes gyógymódokkal segíteni lehet a folyamatot, de figyelemmel kell lenni a háttérben meghúzódó lelki tényezőkre is.

Emésztőszervi-zavarok kezelése

A ténylegesen emésztőszervi betegségek (reflux-betegség, gyomorsav túltengés, gastritis, epe-hasnyálmirigy működési zavarok, gyulladásos bélbetegségek) mellett nagyon sok másutt megjelenő tünet hátterében is emésztőszervi zavar állhat. Ezért kiemelt jelentőségű az emésztőszervi problémák kezelése: a pszichés tényezők feltárása, tisztítókúrák, személyre szabott étrend, bélflóra rendezés, gyógyteák, homeopátia segítségével.

Krónikus betegségek kezelése

A migrén, allergiák, bőrbetegségek, emésztőrendszeri betegségek, szív-érrendszeri betegségek, mozgásszervi betegségek, krónikus fertőzések és gyulladások esetében lényeges a holisztikus szemlélet, hogy ne csak a tünetekre összpontosítsunk, hanem keressük meg az okokat egészen a sejtek biokémiai működésének, illetve a lélektani problémáknak a szintjéig. Éppen ezért többnyire a terápia is szerteágazó és komplex.

Visszatérő fertőzések kezelése

Fülészeti, felső- és alsólégúti gyulladások, urológiai fertőzések, nőgyógyászati fertőzések estén akár vírusos, bakteriális vagy gombás fertőzésről van szó, visszatérő gyulladások esetén fontos, a kórokozó elleni küzdelem támogatása mellett a szervezet fogékonyságának a megszüntetése is.

Immunerősítés

A szervezetben lerakódó salak- és méreganyagok gátolják az immunrendszer működését. Az immunitás egyik fő terepe a belek körüli nyirokrendszer, ezért a hatékony immunműködés elengedhetetlen feltétele a szervezet megtisztítása, az egészséges bélflóra. Védekező mechanizmusaink az ún. psziché–idegrendszer–hormonrendszer–immunrendszer tengely mentén működnek, ezért életmódunknak e tengely harmonikus működését kell támogatnia.

Babavárásra felkészítés

A fogamzó képességet mindkét nemnél sokszor a szervezetben lerakódott idegen anyagok gátolják, ezért először érdemes belső “nagytakarítást” végezni. A homeopátia is hathatós segítséget nyújthat. A várandósság időszakában, a szülés minél zavartalanabb lefolyásában és a szoptatás idején nagyszerű lehetőség a homeopátiás szerek alkalmazása, mert ennek a gyógymódnak nincsen semmilyen káros hatása sem az anyára, sem a magzatra nézve.

Műtétekre felkészítés

A műtét mind lelki mind testi szinten megterhelést jelent. Ezért hasznos felkészülni rá egyrészt a beavatkozás minél zavartalanabb lefolyása, másrészt a gyors és problémamentes gyógyulás érdekében. A műtétek esetén alkalmazott módszerek kiterjednek a feszültség és a félelem oldására, a vérzéscsillapításra, a gyors és szép sebgyógyulás elősegítésére, az immunrendszer egyensúlyának megtartására és az életerő visszanyerésére.

Komplementer daganatterápia

A komplementer daganatterápia a hagyományos kezelések mellett, azok előtt, alatt és után valamennyi ismert és bevált komplementer készítmény és módszer egyénileg célzott kombinációjával történik. Az elérendő életcél, az élettartam meghosszabbítása, valamint az emberhez méltó életminőség biztosítása érdekében, az egészségi állapot, az alkat és a pszichoszociális helyzet figyelembe vételével állítjuk össze a terápia lépéseit.

Komplex gyógyító- és regeneráló programok

A már kialakult betegségek esetén a holisztikus szemlélet jegyében egyaránt kezelni kell a fizikális, mentális és lelki problémákat. A betegségek sokrétűsége miatt a terápia is összetett: tartalmazhatja a salaktalanítás, az életmódváltás, a homeopátia és a fitoterápia egyes elemeit.

ÁRAK

Állapotfelmérés és konzultáció 1,5 óra

17.000 Ft

Konzultáció 1 óra

12.000 Ft

Kontroll állapotfelméréssel 1 óra

12.000 Ft

Kontroll konzultáció 0,5 óra

6.000 Ft